Al ruim 25 jaar de leverancier

4 showrooms in Nederland

Altijd een passend advies

Al ruim 25 jaar de leverancier

4 showrooms in Nederland

Altijd een passend advies

Metselstenen

Bekijk ons ruime assortiment metselstenen, zoals handvorm, vormbak, strengpers, wasserstrich of getrommeld. Ook bent u van harte welkom in een van onze showrooms om de metselstenen in het echt te bekijken en voor een passend advies.

Metselstenen kopen

303 resultaten

Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!

Waarom metselstenen kopen bij Beryl House?

Beryl House is al ruim 25 jaar de expert op het gebied van metselstenen en dakpannen in Nederland.

 • Vrijblijvende offerte al binnen 1 dag per e-mail
 • Snel thuis afgeleverd via eigen transport en planning
 • Meer dan 25 jaar gespecialiseerd in metselstenen
 • Opslagplaats van in totaal 15.000 m²: levering uit eigen voorraad
 • Profiteer van onze inkoop voordeel en koop goedkoop in
 • 4 vestigingen met een showroomoppervlakte van 4.000 m²
 • Referentieadressen verspreid in heel Nederland

Contact opnemen of bezoek onze showroom

Verschillende maten metselstenen

Metselstenen zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. In ons assortiment maken we onderscheid tussen verschillende formaten metselstenen. We verkopen onder andere de volgende formaten: waalformaat (WF), dikformaat (DF), Hilversumsformaat (HF), moduul 50 (M50) en Renova. We bespreken hieronder de twee populairste stenen:

Waalformaat metselstenen

Waalformaat metselstenen kunt u herkennen aan de afkorting WF. Deze stenen worden voornamelijk gebruikt voor woningbouw (huizen) en utiliteitsbouw (kantoren, scholen, ziekenhuizen, opslagplaatsen en winkels). Waalformaat stenen zijn leverbaar in verschillende kleuren en hebben doorgaans een afmeting van 210 x 100 x 50 mm. In ons assortiment metselstenen is het merendeel waalformaat en profiteert u van een relatief scherpe prijs.

Dikformaat metselstenen

Waalformaat metselstenen worden voornamelijk gebruikt voor het maken van binnen- en buitenmuren. Een groter oppervlak metselen gaat sneller en makkelijker met dikformaat metselsteen. In ons assortiment vindt u een zorgvuldig gekozen selectie dikformaat stenen in de afmetingen 210 x 100 x 65 mm.

Soorten metselstenen

Naast de afmeting van een metselsteen maken we onderscheid in het soort metselsteen. Bekijk hieronder een overzicht van alle goedkope metselstenen die u bij ons kunt aanschaffen.

Handvorm metselstenen

Handvorm metselstenen staan bekend om hun grillige structuur. Voor het bakken wordt er zaagsel over de metselstenen gestrooid. Hierdoor ontstaat na het bakken een oude uitstraling met een onregelmatige structuur.

Bekijk alle handvorm metselstenen

Vormbak metselstenen

Vormbak metselstenen kunt u herkennen aan de gladde en strakke structuur. Deze eigentijdse stenen komen tot stand nadat ze zijn geperst in een daarvoor bestemde vormbak. Het resultaat is een metselsteen met een zeer egale uitstraling.

Bekijk alle vormbak metselstenen

Getrommelde metselstenen

Om metselstenen te voorzien van een ouderwetste uitstraling, worden de stenen in een speciale trommelmachine gestopt. Zodra ze getrommeld zijn, zien de metselstenen er beschadigd uit. Stenen die niet getrommeld zijn, zien er doorgaans strakker uit.

Bekijk alle getrommelde stenen

Strengpers metselstenen

Strengpersstenen zijn strak van vorm en ook relatief hard. Deze stenen worden gemaakt met de strengpersmachine. Strengpers metselstenen hebben een hoogwaardige uitstraling.

Bekijk alle strengpers metselstenen

Wasserstrich metselstenen

Bent u op zoek naar stenen met een relatief glad en lichtjes geschaafd steenoppervlak? Kies dan wasserstrich metselstenen. Deze stenen worden met water besproeid en in een vormbak geperst.

Bekijk alle wasserstrich stenen

Vuilwerk metselstenen

Vuilwerk metselstenen zijn relatief goedkoop en zijn geschikt voor vrijwel elke klus. De stenen zijn vooral functioneel. In een pakket vuilwerk metselstenen kunnen diverse kleuren zitten. De stenen zijn geschikt voor buitenmuren, binnenmuren en fundering.

Bekijk alle vuilwerkstenen

Steenstrippen

Steenstrippen zijn metselstenen van 22 mm dik. Deze worden gezaagd uit een volle stenen. Qua uitstraling doen ze niet onder voor reguliere metselstenen. Nagenoeg elke steen is te verkrijgen als steenstrip en te gebruiken voor renovatie en nieuwbouw.

Bekijk alle baksteenstrippen

Kloostermoppen

Kloostermoppen worden ook wel monnikstenen genoemd. Deze stenen kennen hun oorsprong in de middeleeuwen. Kloostermoppen zijn groter dan reguliere bakstenen en worden toegepast in kerken, kastelen en – uiteraard – kloosters.

Bekijk alle kloostermoppen

Metselstenen aanbieding

Bent u op zoek naar de beste kwaliteit voor de beste prijs? Bekijk dan onze actuele aanbiedingen.

Goedkope metselstenen kopen

Bij Beryl House betaalt u nooit te veel voor uw metselstenen. Regelmatig hebben we namelijk verschillende soorten metselstenen in de aanbieding. De korting loopt soms op tot wel 50%! Maar ook wanneer onze bakstenen niet in de aanbieding zijn betaalt u altijd de laagste prijs. Bekijk ons aanbod goedkope metselstenen en koop uw metselstenen extra voordelig bij Beryl House.

Populaire metselstenen

Veelgestelde vragen metselstenen

Omdat we vaak dezelfde vragen krijgen rondom onze metselstenen, hebben we de meestgestelde vragen voor u op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met een van onze showrooms of vul ons contactformulier in.

Wat kost een metselsteen?

De metselstenen bij Beryl House worden altijd minimaal per volle verpakking verkocht a 400 stuks of 800 stuks per pallet. Gemiddeld kost een metselsteen rond de € 0,40 a € 0,50 per stuk per stuk. Geregeld heeft Beryl House goedkope metselstenen in de aanbiedingen.

Hoeveel metselstenen op een vierkante meter?

Hoeveel metselstenen u nodig heeft per vierkante meter is afhankelijk van het type steen dat u heeft. Waalformaat stenen hebben doorgaans een afmeting van 210 x 100 x 50 mm. Met dit formaat heeft u ongeveer 75 stenen nodig per vierkante meter. De dikformaat stenen zijn wat groter dan de waalformaat stenen, namelijk 210 x 100 x 65 mm. Bij dit formaat heeft u ongeveer 58 stenen nodig per vierkante meter.

 • DF 58 m2
 • HF 75 m2 of HF 82 m2
 • M50 83 m2
 • RENO 67 m2

Hoe zwaar zijn metselstenen?

Het gewicht is afhankelijk van het gekozen type steen. De waalformaat stenen hebben gemiddeld een gewicht van 1,9 kg per stuk. De dikformaat stenen zijn iets zwaarder, namelijk gemiddeld 2,5 kg per steen.

Stel uw vraag aan Beryl House

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het bestellen van metselstenen bij Beryl House? Neem dan telefonisch contact op met een van onze vestigingen via de contactpagina of stuur ons een berichtje door het contactformulier in te vullen. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Metselstenen bekijken in een van onze showrooms

Beryl House is ruim 20 jaar actief als leverancier van metselstenen en heeft vier showrooms én meerdere referentieadressen in Nederland. U kunt alle stenen eenvoudig online bestellen, maar u bent ook van harte welkom in een van onze showrooms. Hier kunt u alle bakstenen en gevelstenen op uw gemak bekijken en u laten adviseren door onze deskundige medewerkers. We beschikken over vier showrooms met een totale oppervlakte van 4.000 m2 in Dronten, Wildervank, Wijk en Aalburg en Wapserveen.

Wapserveen

Van Helomaweg 1A
8351 HT Wapserveen

0521-32 11 00

Dronten

De Dieze 38
8253 PS Dronten

0321-74 59 90

Wijk en Aalburg

Wijksestraat 1H
4261 TV Wijk en Aalburg

0416-54 04 06

Wildervank

Meihuizenweg 11
9648 LN Wildervank

0598-63 54 55