Al ruim 25 jaar de leverancier

4 showrooms in Nederland

Altijd een passend advies

Al ruim 25 jaar de leverancier

4 showrooms in Nederland

Altijd een passend advies

OVH dakpannen

Bekroon je woning of bedrijfspand met de mooie, solide OVH dakpannen van Beryl House. OVH dakpannen ontlenen hun vorm aan de authentieke dakpannen die al eeuwenlang het straatbeeld bepalen. En ook in de 21e eeuw is de vertrouwde dakpan nog steeds Nederlands favoriete dakbedekking. Dat komt niet alleen omdat deze dakpannen mooi zijn. Deze keramische dakbedekking heeft een lange levensduur, is makkelijk te gebruiken en is verkrijgbaar in fraaie kleuren en afwerkingen. Ontdek zelf waarom OVH dakpannen zo’n geliefd bouwartikel zijn.

Toont alle 8 resultaten

Wat zijn OVH dakpannen?

OVH staat voor Opnieuw Verbeterde Holle. Het is een update van de geliefde Oude Holle dakpan, die al sinds de bourgondische tijd in heel Nederland gebruikt wordt. De Oude Holle en zijn nieuwere varianten sieren het dak van schilderachtige dorpswoningen, monumentale panden en statige herenhuizen. Met hun kenmerkende vorm zijn OVH dakpannen de ideale keuze om een dak een ouderwetse charme (terug) te geven.

De kenmerken van OVH dakpannen

Onze OVH dakpannen zijn geschikt voor de meeste ouderwetse en moderne panden, en hebben de volgende eigenschappen:

  • Het harde, zware keramische materiaal is bestand tegen regen, vorst en storm.
  • OVH dakpannen hebben een lage onderhoudsbehoefte en zijn makkelijk te reinigen.
  • Deze dakpannen hebben een gemiddelde levensduur van 75 jaar.
  • De klei van deze pannen is afkomstig uit Nederland en heeft een lage milieubelasting.

Kies de kleur en afwerking die bij jouw project past

De klei waarvan onze dakpannen worden gemaakt heeft van nature een terracotta/rode kleur. De rode pan is daardoor de meest voorkomende dakpan in ons straatbeeld, en ziet er authentiek en vertrouwd uit. Voor andere woningen en panden is het donkergrijze antraciet een betere keuze, dat de kleur van natuurlijk leisteen benadert. De OVH dakpan is ook te koop in diepzwart.

De afwerking van OVH dakpannen verschilt. Onze pannen zijn beschikbaar in natuurrood, engobe en verglaasd. Natuurrood is de onbehandelde versie en daardoor het goedkoopst. Deze pannen zien er natuurlijk uit, maar kunnen op termijn wat aanslag of mosvorming gaan vertonen. Dakpannen met een engobe-afwerking zijn gebakken met een decoratieve kleilaag, die de dakpannen egaler, glanzender en minder poreus maakt. Verglaasde dakpannen hebben een harde, diepglanzende glazuurlaag die de dakpannen uitstekend beschermt tegen vuil en aanslag.

Waarom kiezen onze klanten voor dakpannen?

Om te beginnen zijn dakpannen gewoon mooi: mooier dan betonnen en zeker dan kunststof dakbedekking. Dakpannen zijn hét aangewezen product voor hellende daken, die als aantrekkelijker worden ervaren dan platte daken. Verder zijn dakpannen duurzaam, uitstekend recyclebaar en hebben ze een hoge levensduur.

Door het hoge gewicht en het keiharde materiaal zijn de pannen bestand tegen storm, vorst, alle soorten neerslag, dierlijke en menselijke activiteit op het dak en hoge belastingen door sneeuw. Tenslotte zijn individuele beschadigde dakpannen makkelijk te vervangen door een nieuw exemplaar. Een flink lijstje voordelen dus, waarmee OVH dakpannen andere artikelen voor dakbedekking het nakijken geven.

Hoeveel OVH dakpannen heb ik nodig voor een vierkante meter?

Dit type dakpan heeft een standaard afmeting van ongeveer 372 x 268 mm, en een gewicht van 2,5 kilo. Dat maakt ze makkelijk te vervoeren, te hanteren en te plaatsen. Je hebt om een vierkante meter te bedekken 16 OVH dakpannen nodig.

Dit type dakpan heeft een standaard afmeting van ongeveer 372 x 268 mm, en een gewicht van 2,5 kilo. Dat maakt ze makkelijk te vervoeren, te hanteren en te plaatsen. Je hebt om een vierkante meter te bedekken 16 OVH dakpannen nodig.

Beryl House levert jouw bouwbenodigdheden razendsnel

Ons bedrijf heeft een uitgebreide voorraad van populaire bouwmaterialen zoals OVH dakpannen. Daardoor hanteren we over het algemeen korte levertijden, vaak binnen enkele dagen. Heb je zo snel mogelijk dakpannen of andere bouwartikelen nodig? Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice, die je direct vertelt wat de actuele levertijden en voorraden van een bepaald product zijn. We helpen je graag om van jouw project een succes te maken.