Al ruim 25 jaar de leverancier

4 showrooms in Nederland

Altijd een passend advies

Al ruim 25 jaar de leverancier

4 showrooms in Nederland

Altijd een passend advies

Keramische dakpannen

Dakpannen van keramiek zijn al heel lang de populairste soort dakbedekking. Door de typische, in elkaar grijpende vorm zijn de pannen gemakkelijk te leggen. Keramische dakpannen gaan lang mee, hebben een lage milieubelasting en zijn goed opgewassen tegen weersinvloeden. Bovendien zijn deze dakelementen prachtig. Verken snel het grote aanbod van keramische dakpannen bij Beryl House.

83 resultaten

Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!
Aanbieding!

Kenmerken van keramische dakpannen

Keramiek is niets anders dan op hoge temperaturen gebakken klei. Die klei wordt gewonnen in eigen land, maar nemen we ook af in de omringende landen Duitsland en België waardoor de transportkosten laag zijn en de impact op het milieu klein is. De ontstane keramiek is keihard en niet erg poreus, zodat vorst, alg en neerslag geen grip krijgen op de pannen. Een beschadigd exemplaar kan makkelijk voor een nieuwe pan worden ingewisseld. Gebruikte keramische dakpannen zijn opnieuw te gebruiken of te recyclen als puin voor wegen, granulaat voor gevelstenen of grondstof voor hoogwaardige keramische platen en tegels.

Voordelen van keramische dakpannen

Er zijn genoeg andere mogelijkheden om een dak te bedekken – kijk bijvoorbeeld ook even naar onze dakplaten, dakelementen en regulier dakpannen. Toch zijn keramische dakpannen onverminderd populair in de bouw. Waarom hebben ‘ouderwetse’ gebakken dakpannen van keramiek een streepje voor?

  • Keramische dakpannen zijn duurzaam: ze hebben een gemiddelde levensduur van 75 jaar.
  • Dakpannen zijn bestand tegen weer, vuil, aanslag en andere invloeden van buitenaf.
  • Dit is een duurzame keuze: de dakpannen worden met Nederlandse klei gemaakt.
  • Keramische dakpannen worden als aantrekkelijker ervaren dan beton of kunststof dakelementen.

Maak je keuze uit deze kleuren, vormen en afwerkingen

Keramische dakpannen zijn bij Beryl House te koop in verschillende uitvoeringen. En op dit gebied heb je méér te kiezen dan veel mensen zich realiseren.

Kleur

Mooie dakpannen in een opvallende tint zijn letterlijk de bekroning van een bouwproject of dakrenovatie. De basiskleur van dakpannen is terracotta of rood, maar er zijn ook mooie diepbruine, antracieten, pikzwarte, oudzwarte en wijnrode exemplaren in de handel. Blader even door ons assortiment en je ziet de grote reeks aantrekkelijke tinten die een dakpan kan hebben.

Vorm

Een dakpan is gegolfd, dat klopt – meestal dan. Er zijn in feite een paar verschillende standaardvormen voor dit product die een woning of bedrijfspand een extra stukje sfeer kunnen geven. FD-dakpannen hebben behalve golfjes ook platte vlakken. MULDEN-pannen hebben diepe groeven en opstaande randen, terwijl vlakke dakpannen een soort leisteenachtige structuur aan het dak geven. En de goede oude OVH-pan heeft de traditionele dakpanvorm zoals die al vijf eeuwen wordt gebakken.

Afwerking

Ook de buitenste afwerking van keramische dakpannen verschilt per model. De eenvoudigste afwerking is mat natuurrood, waarbij je tegen de hard gebakken klei aankijkt – een mooie en natuurlijke finish. Een speciale behandeling met een extra kleilaagje geeft een matglanzende engobe-tegel. En als je van shiny hoogglans houdt, kies dan voor duurzaam verglaasde keramische dakpannen.

Gemaakt van klei, een duurzaam bouwmateriaal

De klei voor keramische dakpannen wordt vooral gewonnen in de uiterwaarden van de grote Nederlandse rivieren en in groeven. Daardoor is het een natuurlijke, ruim voor handen zijnde grondstof die niet over grote afstanden vervoerd hoeft te worden. Daarnaast nemen wij ook producten af van leveranciers uit Duitsland en België. Na het winnen van de klei wordt het gebied tegenwoordig meestal ingericht als (natte) natuur, waarin veel planten- en dierensoorten een kans krijgen. Kleiwinning in Nederland is dan ook een relatief natuurvriendelijke manier van delfstofwinning.

Ondersteuning nodig? Neem contact op met onze klantenservice

Beryl House wil graag dat jouw bouw- of renovatieproject op rolletjes loopt – zodat je hopelijk vaker zaken met ons wilt doen! Heb je vragen over een bepaald product? Of vraag je je af wat de voorraad en levertijd van onze dakpannen zijn? Stuur ons een mailtje, vul het online contactformulier in of bel met een vestiging bij jou in de buurt. Onze professionals helpen je graag om de beste oplossing voor jouw klus te vinden.