Al ruim 25 jaar de leverancier

4 showrooms in Nederland

Altijd een passend advies

Al ruim 25 jaar de leverancier

4 showrooms in Nederland

Altijd een passend advies

Rodruza metselstenen

Ontdek ons ruime assortiment Rodruza gevelstenen in allerlei kleuren en formaten. Op die manier vindt u altijd de perfecte steen voor uw project. Bestel uw metselstenen vandaag nog en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.

37 resultaten

Aanbieding!
Aanbieding!

Rodruza metselstenen kopen bij Beryl House

Wij zijn al meer dan 25 jaar dé specialist in het produceren van dakpannen, metselstenen en baksteenstrippen in heel Nederland.

 • Binnen 24 uur een offerte op maat
 • Eigen transport- en planningsdienst voor snelle levering
 • Ruim 25 jaar ervaring
 • Opslagruimte van maar liefst 15.000 m2
 • 4 showrooms door heel Nederland
 • Scherpste prijs door inkoopvoordeel

Heeft u vragen of wilt u een offerte op maat ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen of bezoek onze showroom

Onze uitgebreide collectie van Rodruza gevelstenen

Beryl House beschikt over een breed assortiment aan Rodruza gevelstenen, met eindeloze kleuren, formaten en structuren. Zo kiest u bij ons voor een simpele zwarte steen, tot felle kleur of oranje bont gesinterd. Naast de verschillen in kleuren bevat het assortiment ook verschillende maten aan stenen. Zo kiest u voor waalformaat, dikformaat en Hilversumformaat stenen. Ook zijn er tal van verschillende soorten en structuren beschikbaar zoals handvorm, vormbak en wasserstrich, maar ook bont, effen en gesinterd. De verschillende formaten, kleuren en structuren zorgen ervoor dat er voor iedereen iets passends te vinden is. Rodruza levert kwalitatief zeer goede stenen met een erg mooie uitstraling.

Meer over Rodruza

Rodruza is een Nederlandse steenfabriek die zich richt op esthetiek, uitstraling en kwaliteit. Het bedrijf is een familiebedrijf dat al generaties lang kwalitatief goede stenen levert. Het succesvolle bedrijf produceert ieder jaar een groot aantal stenen. Het hoofdkantoor van Rodruza is gevestigd in Nijmegen. In Rossum en Zandberg bevinden zich de productielocaties van het bedrijf. Elke productielocatie levert zijn eigen type stenen. Het bedrijf heeft respect voor de natuur, de mens en het milieu. Op deze basis vinden ook alle bedrijfsactiviteiten plaats.

Rodruza investeert fors in een zo duurzaam mogelijke werkomgeving en productie. Zo wordt nauwkeurig gekeken naar optimalisering van de werkplekken en de opleiding van medewerkers. Wanneer u stenen van Rodruza koopt, weet u zeker dat u kwalitatief goede stenen hebt voor uw woning of project. Wacht dus niet langer en bestel snel de gevelstenen voor uw project.

Waar komt de klei van Rodruza gevelstenen vandaan?

Rodruza is een milieubewust bedrijf. De klei wordt daarom in Nederland gewonnen. Rodruza maakt voornamelijk gebruik van lokale rode rivierklei. Deze wordt gewonnen aan de uiterwaarden van Nederlandse rivieren. Rodruza werkt hierbij samen met natuurmonumenten, wat een mooi resultaat oplevert voor beide partijen. Zo wordt het natuurgebied beschermd op locaties waar de klei voor de gevelstenen gewonnen wordt. Daarnaast maakt de steenfabriek van Rodruza in Zandberg gebruik van duurzaam gewonnen rivierklei.

Hoe worden de stenen van Rodruza geproduceerd?

Nadat de klei is gewonnen uit rivieren in Nederland wordt deze goed gefilterd om steentjes en andere onzuiverheden te verwijderen. Daarna wordt water en kalk toegevoegd aan de klei, zo wordt deze dik en stevig. De klei wordt vervolgens in mallen of persen gestopt zodat de vorm van de stenen kan worden bepaald. De stenen kunnen ook nog worden behandeld om een andere kleur te ontwikkelen. De klei gaat vervolgens 10 tot 36 uur in de oven. Na de tijd in de oven zijn de stenen hard en onbrandbaar. Aan het einde van het productieproces wordt de kwaliteit van de stenen gecontroleerd. Wanneer de kwaliteit voldoende is, worden de stenen opgeslagen voor verkoop.

De verschillende formaten

De gevelstenen zijn beschikbaar in veel verschillende maten, mede afhankelijk van het type gevelsteen. Deze maten stenen zijn beschikbaar van Rodruza:

 • Waalformaat 21 x 20 x 5 cm: Dit is het standaard formaat stenen dat in Nederland voor woningen gebruikt wordt. Zeker 90% van de woningen in Nederland wordt gebouwd met dit formaat stenen.
 • Hilversumformaat 24 x 10 x 4 cm: Deze stenen zijn meer langwerpig dan waalformaat stenen. Deze stenen worden ook gebruikt voor het bouwen van woningen.
 • Dikformaat 21 x 20 x 6,5 cm: Deze stenen zijn dikker van formaat. De stenen hebben een vierkanter formaat dan de overige formaten stenen. Deze stenen zijn ook geschikt voor het bouwen van woningen.

De verschillende soorten Rodruza stenen

De stenen zijn beschikbaar in verschillende soorten:

 • Handvorm: Deze stenen hebben een meer ouderwetse uitstraling doordat de stenen meer groeven en reliëf bevatten.
 • Vormbak: Deze stenen hebben een modernere uitstraling door de gladde structuur met weinig groeven en reliëf.
 • Wasserstrich: Deze stenen zijn de middenweg van handvorm en vormbak stenen. Relatief weinig groeven, maar toch iets minder glad dan vormbak stenen.

Verschillende kleurtinten

Net zoals vele fabrikanten van gevelstenen maakt Rodruza gevelstenen in veel verschillende kleuren, waaronder zwart, rood, wit en geel, maar ook oranje, paars en rood. De kleuren hebben een diepe kleur en enorm veel uitstraling. De stenen kunnen egaal zijn van kleur, maar ook wat kleurwisselingen hebben. Het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat.

Andere metselstenen van Beryl House

Naast gevelstenen van Rodruza beschikt Beryl House over nog veel meer soorten metselstenen, zoals:

Contact opnemen

Wilt u meer informatie over Rodruza bakstenen of heeft u behoefte aan deskundig advies? Vul dan ons contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met u op. U kunt ook telefonisch contact opnemen met een van onze 4 vestigingen. Daarnaast bent u van harte welkom om een bezoek te brengen aan een van onze showrooms.

Bezoek één van onze showrooms

Wildervank

Meihuizenweg 11
9648 LN Wildervank

0598-63 54 55

Wijk en Aalburg

Wijksestraat 1H
4261 TV Wijk en Aalburg

0416-54 04 06

Wapserveen

Van Helomaweg 1A
8351 HT Wapserveen

0521-32 11 00

Dronten

De Dieze 38
8253 PS Dronten

0321-74 59 90