Wil jij onder jouw dakpannen isoleren? Goede dakisolatie helpt je om te voorkomen dat warmte verloren gaat via het dak, wat je een flinke besparing op de energiekosten kan opleveren. Gemiddeld verliest een woning zo’n 30% van haar warmte door het dak. In dit blog lees je over de mogelijkheden en voordelen van het isoleren onder jouw dakpannen.

Waarom isoleren onder dakpannen?

Isolatie onder je dakpannen is een belangrijke stap als je de energie-efficiëntie van je huis wilt optimaliseren. Goede isolatie houdt warmte vast in de winter en houdt je huis koel in de zomer, wat betekent dat je flink kunt besparen op je energierekeningen. Daarnaast is het ook beter voor het milieu door vermindering van de CO2-uitstoot.

Mogelijkheden voor isolatie

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het isoleren onder de dakpannen. Hieronder lichten we de mogelijkheden toe.

1. Isolatieplaten

Een populaire optie zijn isolatieplaten die direct onder de dakpannen geplaatst worden. Deze platen zijn gemaakt van materialen zoals EPS (geëxpandeerd polystyreen), XPS (geëxtrudeerd polystyreen) of PIR (polyisocyanuraat). Ze bieden een hoge isolatiewaarde en zijn relatief eenvoudig te installeren.

2. Spuitisolatie

Spuitisolatie is een andere effectieve methode, vooral geschikt voor daken met veel hoekjes en kieren. Bij deze techniek wordt een laag schuim direct onder de dakpannen gespoten, waar het uitzet en een airtight en waterdichte laag vormt. Deze methode is effectief, maar moet door professionals worden uitgevoerd.

3. Reflecterende folie

Reflecterende folie werkt door het terugkaatsen van warmte en is ideaal voor huizen in warmere klimaten. Deze folie is eenvoudig aan te brengen en kan onder de dakpannen over bestaande isolatie worden gelegd voor extra warmteweerkaatsing.

Voordelen van isolatie onder dakpannen

Energiebesparing

Een van de hoofdredenen waarom veel mensen kiezen voor isolatie onder hun dakpannen? De energiebesparing! Door de warmteoverdracht te verminderen, kun je namelijk flink besparen op je kosten voor verwarming en koeling.

Comfortverbetering

Isolatie zorgt ervoor dat de temperatuur in je huis het hele jaar door lekker stabiel blijft, wat je wooncomfort flink verhoogt. In de winter houdt het de kou buiten en de warmte binnen, en in de zomer zorgt het ervoor dat het heerlijk koel blijft in huis.

Geluidsvermindering

Isolatie heeft ook als voordeel dat het geluid buitensluit. Vooral als je in een drukke stad woont of dicht bij een lawaaierige weg is dit erg voordelig. Goede isolatie kan het binnen een stuk rustiger maken, wat je leef comfort enorm verbetert.

Verhoogde woningwaarde

Huizen die goed geïsoleerd zijn onder de dakpannen zijn vaak meer waard. Dit komt doordat ze lagere energiekosten hebben en comfortabeler zijn om in te wonen, iets wat potentiële kopers erg aantrekkelijk vinden.

Milieuvriendelijk

Door te kiezen voor goede isolatie help je mee aan het verminderen van de CO2-uitstoot, wat super is voor het milieu. Minder energieverbruik betekent ook minder verbranding van fossiele brandstoffen, waardoor je een steentje bijdraagt aan een groenere planeet.

Wil je isoleren onder je dakpannen?

Het isoleren onder dakpannen heeft veel voordelen, van energiebesparing tot een comfortabeler huis. Afhankelijk van jouw specifieke behoeften en de structuur van jouw dak, kun je kiezen uit verschillende isolatiemethoden.

Ben je geïnteresseerd in meer informatie of wil je advies op maat? Neem dan contact op met ons. Bovenkant formulier

Neem contact op